Čak dvije zlatne medalje za vinariju Poletti na uglednom PAR Wine Award International natjecanju

02.12.2017

Predstavnici čak 23 vinarske zemlje nedavno su imali priliku sudjelovali su na Wine Awards International, prestižnom međunarodnom natjecanju koje služi kao svojevrsna platforma za brojne vinare, uvoznike, ugostitelje i sve zaljubljenike u dobru vinsku kapljicu.

 

Među hrvatskim predstavnicima osobito se istaknula upravo naša vinarija Poletti koja s Cabernet Sauvignonom, berbe 2012., osvojila 94 boda i zlatnu medalju u kategoriji crvenih vina, dok je pak Malvazija Classica 2015. svoje zlatno priznanje u kategoriji bijelih vina potvrdila s 90 bodova dodijeljenih od strane stručnog žirija. PAR ocjenjivanjem vina pružaju se informacije vinarima o tome kako njihovo vino odgovara određenom tržištu i ukusima kupaca, te im tako pomaže da istaknu svoje najbolje atribute.

 

Kako ističu organizatori, cilj Wine International Awardsa je potaknuti nove vinske tržišne kanale, ali i očuvati bogato vinsko nasljeđe u zemljama u kojima je to sastavni dio kulture i tradicije. Bila je ovo stoga odlična prigoda za još jednu odličnu promociju istarskih vina na međunarodnom tržištu koje sve češće na hrvatske vinare gleda, ne kao na nepoznanice, nego kao pouzdane vinske partnere.

 

 

Ovo je priča koja se odvija na istom mjestu već 6 generacija. Nono Piero Bernobich, 1842. godine, od svog tasta Marca Dellamarne za 113 fiorina kupio je komad zemlje, na njemu sagradio kuću i osnovao obitelj. Zemlja i njezini plodovi,vinova loza i maslina, postali su im jedino bogatstvo i strast. Ljubav prema njima bila je jača od neizvjesnosti koju je život sa sobom nosio.

Zahvalni zbog tog nasljeđa nastavljamo istim putem dalje i utiremo nove staze budućim naraštajima.

 

Отправка формы…

На сервере произошла ошибка.

Форма получена.

Vino je od davnine dio nas. Taloži se u njemu povijest duga stoljeće i pol. U našim se podrumima proizvodi vino oplemenjeno tradicijom

Terra Rossa

Kontaktiraj nas

Obitelj Peter Poletti

Markovac 14,

52463 Višnjan, Hrvatska

+385 91 449 2510

© 2017 - d.istra