Cabernet Sauvignon Poletti – dominacija okusa i aroma koja oduševljava

11.01.2018

Cabernet Sauvignon posebna je sorta koja zahtjeva dosta brige i pažnje, no istovremeno zauzvrat pruža odličan urod visoke kvalitete, što je pak odličan temelj za vrhunska vina. Ovdje u vinariji Poletti Cabernet Sauvignon uzgajamo na jednoj od svojih najboljih vinogradarskih lokacija, poziciji Rogovići, gdje su donedavno mladi nasadi napokon stasali u rodne trsove koji daju grožđe odličnih karakteristika.

 

Ovo vrhunsko vino krasi rubin crvena boja, uz blagi granitni odsjaj i proizvodi se metodom maceracije u trajanju od 15-ak dana, a potom dodatno dozrijeva u drvenim bačvama. Koliko truda i njegovanja je potrebno za stvaranje Cabernet Sauvignon Poletti vina najbolje govori to što na tržište izlazi tek nakon 5 godina, kada je vino savršeno zrelo i spremno ponuditi najbolje iz svoje bogate riznice aroma - od nota crnog ribiza i suhe šljive pa sve do poznatih aroma crnog papra i tek pečenog domaćeg kruha.

 

Osim što zadovoljava nepca brojnih vinskih entuzijasta, Cabernet Sauvignon s potpisom vinarije Poletti do sada se okitio i raznim vrijednim priznanjima i odličjima. Sa sajma vina u Ljubljani vratio se sa zlatnim odličjem kao najbolje ocijenjeno hrvatsko vino, na CroWine izložbi u Düsseldorfu ponovio je zlatni uspjeh, Decanter ga je pohvalio oznakom “commended”, a na ocjenjivanju najboljih vina ove sorte “Cabernet Sauvignon Mastersu” ovjenčano je brončanom medaljom što ga svrstava uz bok najboljim Cabernet Sauvignon buteljama na svijetu.

 

Ipak, najveće priznanje je to što se svaka limitirana serija Cabernet Sauvignona Poletti gotovo u trenu rasproda, a to na najbolji način prikazuje koliku je popularnost steklo među domaćim i inozemnim ljubiteljima vrhunske vinske kapljice.

 

Photo credit: http://juliofrangenfoto.com

 

 

Ovo je priča koja se odvija na istom mjestu već 6 generacija. Nono Piero Bernobich, 1842. godine, od svog tasta Marca Dellamarne za 113 fiorina kupio je komad zemlje, na njemu sagradio kuću i osnovao obitelj. Zemlja i njezini plodovi,vinova loza i maslina, postali su im jedino bogatstvo i strast. Ljubav prema njima bila je jača od neizvjesnosti koju je život sa sobom nosio.

Zahvalni zbog tog nasljeđa nastavljamo istim putem dalje i utiremo nove staze budućim naraštajima.

 

Отправка формы…

На сервере произошла ошибка.

Форма получена.

Vino je od davnine dio nas. Taloži se u njemu povijest duga stoljeće i pol. U našim se podrumima proizvodi vino oplemenjeno tradicijom

Terra Rossa

Kontaktiraj nas

Obitelj Peter Poletti

Markovac 14,

52463 Višnjan, Hrvatska

+385 91 449 2510

© 2017 - d.istra