Chardonnay Poletti – vrhunsko vino od vrhunske sorte

05.03.2018

Chardonnay je bijela sorta francuskog porijekla koja je danas izrazito cijenjena zbog visoke kakvoće koja se postiže nakon prerade grožđa, a pretpostavlja se kako je svoj naziv dobila prema istoimenom selu u Francuskoj. Iako se u prošlosti često pogrešno ubrajala pod druge sorte, prije gotovo tri desetljeća otkriveno je kako je Chardonnay zasebna sorta dobivena križanjem Pinota i Gouais Blanca, i otada kreće  njegova još veća zastupljenost u vinogradima diljem svijeta.

 

Osim toga, Chardonnay svoju popularnost duguje i francuskim šampanjcima s obzirom na to kako se upravo ova sorta vrlo često koristi kao baza za proizvodnju neodoljivih vina s mjehurićima. Jedan od razloga za to je vrlo dobar potencijal starenja te mogućnost višegodišnjeg odležavanja.

 

Ovdje u vinariji Poletti sortu Chardonnay kultiviramo na odličnoj poziciji Rogovići gdje grožđe nešto ranije dozrijeva i osigurava vinu blago izraženiji postotak alkohola. Chardonnay Poletti odlikuje se ugodnim kiselinama i istaknutom mineralnošću, te intenzivnim mirisom s izraženim notama tropskog voća. Zaokruženo i postojano na nepcu, omogućuje vašim osjetilima da dožive potpuno iskustvo uživanja u kvalitetnoj vinskoj kapljici.

 

Chardonnay Poletti preporučuje se uz jela od bijelog mesa ili uz ribu na žaru, no savršeno će odgovarati i kao samostalno vino, uz druženje s prijateljima ili trenutke osobnog opuštanja i uživanja.

 

 

 

Ovo je priča koja se odvija na istom mjestu već 6 generacija. Nono Piero Bernobich, 1842. godine, od svog tasta Marca Dellamarne za 113 fiorina kupio je komad zemlje, na njemu sagradio kuću i osnovao obitelj. Zemlja i njezini plodovi,vinova loza i maslina, postali su im jedino bogatstvo i strast. Ljubav prema njima bila je jača od neizvjesnosti koju je život sa sobom nosio.

Zahvalni zbog tog nasljeđa nastavljamo istim putem dalje i utiremo nove staze budućim naraštajima.

 

Отправка формы…

На сервере произошла ошибка.

Форма получена.

Vino je od davnine dio nas. Taloži se u njemu povijest duga stoljeće i pol. U našim se podrumima proizvodi vino oplemenjeno tradicijom

Terra Rossa

Kontaktiraj nas

Obitelj Peter Poletti

Markovac 14,

52463 Višnjan, Hrvatska

+385 91 449 2510

© 2017 - d.istra