En Primeur 2018 – degustacija mladih vina koju niti jedan pravi zaljubljenik vina ne smije propustiti

08.02.2018

U ponedjeljak 12. veljače zagrebački hotel Esplanade ugostit će već dobro poznato vinsko događanje „En Primeur 2018“ koje tradicionalno organizira udruženje vinarstva i udruga Vinistra. Riječ je o jedinstvenom eventu kušanja mladih vina koja još nisu stigla na tržište koja omogućuju svim vinskim entuzijastima da na vrijeme upoznaju mlada vina koja tek trebaju stići na tržište. Degustacija uključuje kušanje mladih istarskih malvazija, žlahtina i autohtonih sorti bregovite Hrvatske, odreda vrhunska vina od kojih će neka po prvi puta izaći pred širu publiku.

 

I ovoga puta posjetitelji će imati priliku uživati u brojnim vinskim atrakcijama, a među izlagačima na ovom sedmom po redu izdanju En Primeura ponovno pronaći i vinarija Poletti koja će ovom prilikom predstaviti svoju Malvaziju berbe 2017. Malvazija Poletti  nesumnjivo će zaintrigirati nepca brojnih zaljubljenika u vrhunsku vinsku kapljicu i pružiti dobro poznate okuse i mirise inspirirane bogatom obiteljskom tradicijom proizvodnje vina.

 

Ovogodišnje izdanje En Primeura bit će podijeljeno na dva eventa – degustaciju za uzvanike koja će se održati od 13-16h te degustaciju za javnost od 16-19h, a ovim putem vinarija Poletti vas poziva da posjetite ovo vrhunsko vinsko događanje i prepustite se malim užicima koje može pružiti samo sadržaj čaše s nožicom.

 

Ovo je priča koja se odvija na istom mjestu već 6 generacija. Nono Piero Bernobich, 1842. godine, od svog tasta Marca Dellamarne za 113 fiorina kupio je komad zemlje, na njemu sagradio kuću i osnovao obitelj. Zemlja i njezini plodovi,vinova loza i maslina, postali su im jedino bogatstvo i strast. Ljubav prema njima bila je jača od neizvjesnosti koju je život sa sobom nosio.

Zahvalni zbog tog nasljeđa nastavljamo istim putem dalje i utiremo nove staze budućim naraštajima.

 

Отправка формы…

На сервере произошла ошибка.

Форма получена.

Vino je od davnine dio nas. Taloži se u njemu povijest duga stoljeće i pol. U našim se podrumima proizvodi vino oplemenjeno tradicijom

Terra Rossa

Kontaktiraj nas

Obitelj Peter Poletti

Markovac 14,

52463 Višnjan, Hrvatska

+385 91 449 2510

© 2017 - d.istra