Malvazija Classica – vino koje će se savršeno složiti uz brojne ljetne delicije

26.07.2018

Malvazija Classica vino je vezano uz specifičan terroir, škrtu crvenicu i autohtonu istarsku sortu malvazije, a ta posebnost možda i najbolje dolazi do izražaja kada se kombinira s neodoljivim zalogajima domaće kuhinje.

 

Proizvodi se u limitiranoj seriji, što mu nekako dodatno daje na važnosti, uz kontroliranu fermentaciju bez maceracije u posebnim barrique bačvama, a svoju različitost među sličnim vinima definira vrhunskim karakteristikama – slamnato žutom bojom s raznim odsjajima, snažnim i dominantnim okusom s diskretnim notama drveta, ali i izrazitom pitkošću unatoč nešto višem postotku alkohola, što ga pak čini odličnim izborom za vruće ljetne dane.

 

Pri dodiru mekano i poletno, a na nepcu neočekivano moćno, ovo vino savršeno će parirati laganim ljetnim specijalitetima i delicijama, prije svega morskim jelima poput ribe na gradelama ili pak uz buzaru od škampa.

 

Bez obzira na priliku, bilo to obiteljsko okupljanje za stolom, uživanje s društvom u gurmanskim specijalitetima, nekakva posebna prigoda ili jednostavno opuštanje u hladu na ljetnoj terasi, Malvazija Classica Poletti pružit će vam uistinu nezaboravan vinski doživljaj.

 

 

Ovo je priča koja se odvija na istom mjestu već 6 generacija. Nono Piero Bernobich, 1842. godine, od svog tasta Marca Dellamarne za 113 fiorina kupio je komad zemlje, na njemu sagradio kuću i osnovao obitelj. Zemlja i njezini plodovi,vinova loza i maslina, postali su im jedino bogatstvo i strast. Ljubav prema njima bila je jača od neizvjesnosti koju je život sa sobom nosio.

Zahvalni zbog tog nasljeđa nastavljamo istim putem dalje i utiremo nove staze budućim naraštajima.

 

Отправка формы…

На сервере произошла ошибка.

Форма получена.

Vino je od davnine dio nas. Taloži se u njemu povijest duga stoljeće i pol. U našim se podrumima proizvodi vino oplemenjeno tradicijom

Terra Rossa

Kontaktiraj nas

Obitelj Peter Poletti

Markovac 14,

52463 Višnjan, Hrvatska

+385 91 449 2510

© 2017 - d.istra