Malvazija Classica Poletti – savršen doživljaj malvazije

11.09.2017

Na iznimno traženoj poziciji Brajda, vinogradu pod čijim nogama je škrta crvenica, zasađena je autohtona sorta malvazije od koje se proizvodi visokokvalitetno vino Malvazija Classica Poletti.

 

Uobičajeno niski prinosi grožđa za ovu poziciju uvjetuju samim time i limitirane serije ovog vrhunskog vina koje unatoč nešto većem postotku alkohola, krasi mekan, a opet snažan i dominantan okus s diskretnim notama drveta. Slamnato žuta boja koja se presijava u razne nijanse već će vas na prvi pogled pozvati na degustaciju i potpuno uživanje u okusima i aromama ove netipične malvazije.

 

Malvazija Classica Poletti proizvodi se kontroliranom fermentacijom i standardnim načinom pripreme vina bez maceracije, a odležava u posebnim barrique bačvama izrađenim od akacije (30%) i hrasta (70%). Preuzimajući tanine iz drveta, ovo vino preuzima i karakteristične note iz njega koje mu pružaju jedan originalan okus te ga istovremeno čine moćnim i otmjenim.

 

Ako spravljate riblja jela poput ribe na gradelama ili škampa na buzaru, onda je Malvazija Classica Poletti vaš najbolji izbor. Ne samo da će se odlično sljubiti s navedenim jelima, nego će vama i vašem društvu osigurati i jedno neponovljivo eno-gastro iskustvo. Počastite svoje nepce savršenim okusima malvazije i uživajte u vrhunskim vinima iz podruma obiteljske vinarije Poletti.

 

 

 

 

Ovo je priča koja se odvija na istom mjestu već 6 generacija. Nono Piero Bernobich, 1842. godine, od svog tasta Marca Dellamarne za 113 fiorina kupio je komad zemlje, na njemu sagradio kuću i osnovao obitelj. Zemlja i njezini plodovi,vinova loza i maslina, postali su im jedino bogatstvo i strast. Ljubav prema njima bila je jača od neizvjesnosti koju je život sa sobom nosio.

Zahvalni zbog tog nasljeđa nastavljamo istim putem dalje i utiremo nove staze budućim naraštajima.

 

Отправка формы…

На сервере произошла ошибка.

Форма получена.

Vino je od davnine dio nas. Taloži se u njemu povijest duga stoljeće i pol. U našim se podrumima proizvodi vino oplemenjeno tradicijom

Terra Rossa

Kontaktiraj nas

Obitelj Peter Poletti

Markovac 14,

52463 Višnjan, Hrvatska

+385 91 449 2510

© 2017 - d.istra