Malvazija Poletti – savršeno vino za posebne gurmanske trenutke

18.01.2018

Sljubljivanje ukusnih zalogaja s kvalitetnim vinima nikada nije jednostavan zadatak. Poznato pravilo je kako vino ne smije narušavati okus jela u kojem uživate,  niti jelo smije imati strogu dominaciju nad vinskim okusima stoga, već se moraju međusobno nadopunjavati i pružiti jednu zaokruženu okusnu cjelinu. Za vas smo stoga pripremili nekoliko gastro preporuka uz koje će savršeno prijati čaša Malvazije Poletti.

 

Malvaziju Poletti odlikuje primamljiva svijetlo-slamnata žuta boja sa zelenkastim odsjajem, izražene cvjetno-voćne mirisne note te blage kiseline koje, uz ugodnu mineralnost čine ovo vino pitkim i jednostavnim za kombiniranje s raznim vrstama jela.

 

Specijaliteti od ribe i morskih plodova, razna jela od bijelog mesa te tjestenine s laganim umacima odličan su izbor uz Malvaziju koja će svojim osebujnim karakteristikama odlično parirati svakom od navedenih tanjura i istaknuti one najbolje okuse na nepcu.

 

Počastite sebe i svoje društvo savršenim gurmanskim trenucima tako što ćete upariti visokokvalitetnu Malvaziju Poletti s jelima iz svog bogatog kulinarskog repertoara, vodeći se već navedenim smjernicama. Ne dopustite da vino bude predmet uživanja jednom godišnje prilikom nekog slavlja, nego si priuštite nove eno-gastro doživljaje kad god vi to poželite i za to osjetite potrebu.

 

Dobar tek i živjeli!

 

Izvor fotogafije: https://www.get4u.hr/degustacije/party-uz-vina-poletti-u-red-red-wine-baru

 

 

Ovo je priča koja se odvija na istom mjestu već 6 generacija. Nono Piero Bernobich, 1842. godine, od svog tasta Marca Dellamarne za 113 fiorina kupio je komad zemlje, na njemu sagradio kuću i osnovao obitelj. Zemlja i njezini plodovi,vinova loza i maslina, postali su im jedino bogatstvo i strast. Ljubav prema njima bila je jača od neizvjesnosti koju je život sa sobom nosio.

Zahvalni zbog tog nasljeđa nastavljamo istim putem dalje i utiremo nove staze budućim naraštajima.

 

Отправка формы…

На сервере произошла ошибка.

Форма получена.

Vino je od davnine dio nas. Taloži se u njemu povijest duga stoljeće i pol. U našim se podrumima proizvodi vino oplemenjeno tradicijom

Terra Rossa

Kontaktiraj nas

Obitelj Peter Poletti

Markovac 14,

52463 Višnjan, Hrvatska

+385 91 449 2510

© 2017 - d.istra