Markovac – doživljaj Istre u najboljem izdanju

30.06.2017

Vinarija Poletti nalazi se u pitoresknom istarskom naselju Markovac, nedaleko od Višnjana, poznatom po svojoj zvjezdarnici. Rodni vinogradi smješteni su na suncem okupanim obroncima s kojih se pruža jedinstven pogled na harmoniju istarske prirode, raznolikost biljnog i životinjskog svijeta te okolna naselja i tradicionalne istarske kamene kućice. Markovac se nalazi svega desetak kilometara od obale, a s vidikovca se može uživati u romantičnom zalasku sunca.

Savršena lokacija za uzgoj vrhunskih sorti vinove loze, specifični klimatski uvjeti i bogato iskustvo obitelji Poletti koje se proteže na čak šestu generaciju stvorili su idealne uvjete za proizvodnju ponajboljih istarskih vina. Degustirajte vina autohtonih lokalnih sorti Malvaziju i Teran ili se odlučite za neka od drugih vina iz podruma vinarije Poletti poput Merlota, Chardonnaya, Cabernet Sauvignona ili pak Rosselle, i tako upotpunite doživljaj svog odmora.

 

Doživite Istru u njenom najboljem izdanju i dopustite da vaš mir ometaju samo mirisi vina i zvukovi prirode. Uživajte u specifičnim aromama kvalitetnih vina Poletti, opustite se na prostranom imanju vinarije i ostanite zapanjeni spektakularnim pogledom koji će vam pružiti osjećaj kako "držite cijelu središnju Istru na svom dlanu."

 

 

Ovo je priča koja se odvija na istom mjestu već 6 generacija. Nono Piero Bernobich, 1842. godine, od svog tasta Marca Dellamarne za 113 fiorina kupio je komad zemlje, na njemu sagradio kuću i osnovao obitelj. Zemlja i njezini plodovi,vinova loza i maslina, postali su im jedino bogatstvo i strast. Ljubav prema njima bila je jača od neizvjesnosti koju je život sa sobom nosio.

Zahvalni zbog tog nasljeđa nastavljamo istim putem dalje i utiremo nove staze budućim naraštajima.

 

Отправка формы…

На сервере произошла ошибка.

Форма получена.

Vino je od davnine dio nas. Taloži se u njemu povijest duga stoljeće i pol. U našim se podrumima proizvodi vino oplemenjeno tradicijom

Terra Rossa

Kontaktiraj nas

Obitelj Peter Poletti

Markovac 14,

52463 Višnjan, Hrvatska

+385 91 449 2510

© 2017 - d.istra