Maslinovo ulje Poletti

05.10.2017

Maslinovo ulje jedan je od osnovnih temelja na kojima počiva tradicionalna mediteranska kuhinja, prije svega zbog svojih jedinstvenih aroma koje se nevjerojatnom lakoćom sljubljuju s okusima Mediterana, a potom i zbog brojnih prednosti po zdravlje koju jedno ovakvo prirodno proizvedeno ulje pruža.

 

Maslinici u posjedu obitelji Poletti nalaze se na vrhunskim pozicijama Brajde i Stare Brajde gdje specifični klimatski uvjeti, plodno tlo te brižna kultivacija osiguravaju plodove masline iznimne kvalitete. Na tim pozicijama zasađeno je više od 200 nasada odličnih domaćih sorti Istarske Bjelice i Buže te poznatih talijanskih sorti Leccino i Pendolino. Svake godine radimo kupaže različitih sorti kako bismo dobili djevičanska ulja najboljih svojstava te izraženih aroma i mirisa.

 

Upravo su kvalitetne masline prvi i osnovni preduvjet za proizvodnju visokokvalitetnog maslinovog ulja stoga uzgoju masline u obitelji Poletti pristupamo s velikom pažnjom i brigom. Isto je i s berbom koja mora biti precizno vremenski određena, temeljita, ali i brza kako bi se prerada masline mogla obaviti istoga dana što je pak ključno za očuvanje svih onih najboljih karakteristika u maslinovom ulju.

 

Maslinovo ulje Poletti u trenu će obogatiti i na višu razinu prenijeti čak i najjednostavnija jela te pružiti vam posebnu ugodu na nepcu koju ćete zasigurno po dobru pamtiti.

 

 

 

 

Ovo je priča koja se odvija na istom mjestu već 6 generacija. Nono Piero Bernobich, 1842. godine, od svog tasta Marca Dellamarne za 113 fiorina kupio je komad zemlje, na njemu sagradio kuću i osnovao obitelj. Zemlja i njezini plodovi,vinova loza i maslina, postali su im jedino bogatstvo i strast. Ljubav prema njima bila je jača od neizvjesnosti koju je život sa sobom nosio.

Zahvalni zbog tog nasljeđa nastavljamo istim putem dalje i utiremo nove staze budućim naraštajima.

 

Отправка формы…

На сервере произошла ошибка.

Форма получена.

Vino je od davnine dio nas. Taloži se u njemu povijest duga stoljeće i pol. U našim se podrumima proizvodi vino oplemenjeno tradicijom

Terra Rossa

Kontaktiraj nas

Obitelj Peter Poletti

Markovac 14,

52463 Višnjan, Hrvatska

+385 91 449 2510

© 2017 - d.istra