Muškat Ruža Poletti – vino u koje se lako zaljubiti

1.09.2017

Muškat ruža porečki, autohtona je istarska sorta vinove loze, koja je osobito raširena u okolici Poreča odakle je i potekla. U vinariji Poletti nasadi muškat ruže nalaze se na iznimnoj poziciji Rogovići gdje su sađeni u kombinaciji s Teranom kao prirodnim oprašivačem. Idealni klimatski i drugi uvjeti na ovom atraktivnom položaju omogućavaju visoku kvalitetu grožđa i sasvim solidne prinose za ovu sortu.

 

Bogati grozdovi crveno-modre boje daju bezbojan i sladak sok od kojeg nastaje ugodno Muškat Ruža Poletti vino sjajnih karakteristika. Skromniji prinosi, karakteristični za mušat ružu, i dosta rano sazrijevanje uvjetuju i nešto veći postotak alkohola, no unatoč tome ovo vino krasi jedan skladan okus s ugodnim kiselinama i osvježavajućim cvjetno-voćnim aromama što mu osigurava izuzetnu pitkost.

 

Poletti Muškat Ruža dobiva se posebnim metodama proizvodnje tijekom kojih se ne zaustavlja proces fermentacije, već se omogućuje kvascima da izmijene ostatak šećera koji svrstava ovo vino u posebnu kategoriju, između suhog i polusuhog vina te ga čini dobro izbalansiranim.

 

Izražen, kompleksni muškatni miris s dominantnim notama ruže, ali i jagode i maline, očarat će vas već pri samom otvaranju butelje, a osebujne cvjetne i voćne arome odlično će se složiti uz sve voćne salate i ukusne voćne kolače te razne delicije na bazi badema i orašastih plodova. Počastite se vrhunskim Muštat Ruža vinom iz limitirane serije Poletti vinarije i pustite da vas uistinu jedinstvene arome i mirisi povedu u nove vinske avanture.

 

 

 

 

Ovo je priča koja se odvija na istom mjestu već 6 generacija. Nono Piero Bernobich, 1842. godine, od svog tasta Marca Dellamarne za 113 fiorina kupio je komad zemlje, na njemu sagradio kuću i osnovao obitelj. Zemlja i njezini plodovi,vinova loza i maslina, postali su im jedino bogatstvo i strast. Ljubav prema njima bila je jača od neizvjesnosti koju je život sa sobom nosio.

Zahvalni zbog tog nasljeđa nastavljamo istim putem dalje i utiremo nove staze budućim naraštajima.

 

Отправка формы…

На сервере произошла ошибка.

Форма получена.

Vino je od davnine dio nas. Taloži se u njemu povijest duga stoljeće i pol. U našim se podrumima proizvodi vino oplemenjeno tradicijom

Terra Rossa

Kontaktiraj nas

Obitelj Peter Poletti

Markovac 14,

52463 Višnjan, Hrvatska

+385 91 449 2510

© 2017 - d.istra