Najbolje od Istre predstavljeno na prestižnom Merano Wine Festivalu

17.11.2017

Istarski proizvođači, ali i TZ Istarske Županije svakako imaju razloga za zadovoljstvo nakon povratka s prestižnog međunarodnog „Merano Wine Festivala“ koji se prošlog tjedna održao u malom talijanskom gradiću Meranu, nedaleko od granice s Austrijom. S naglaskom na originalnost i besprijekornu kvalitetu proizvoda, ovaj festival ubraja se među najposjećenije profesionalne enološko-gastronomske evente u ovom dijelu Europe, a okuplja brojne kupce, uvoznike, opinion lidere, hotelijere i ugostitelje s ciljem upoznavanja istih s vrhunskom gourmet ponudom, među ostalim, i onom renomiranih proizvođača iz Istre.

 

Međunarodni Merano wine festival ugostio je ove godine čak 22 istarska proizvođača koji su uvršteni i u vodič „Istra Gourmet 2017.-2018.“– od toga 16 vinara, 4 maslinara i 2 pivara –  a svoje mjesto u ovom odabranom društvu pronašla je i vinarija Poletti. O prestižu ovog festivala možda najbolje govori činjenica da okuplja samo najbolje proizvode, pa tako i vrhunska vina, koja moraju biti nagrađena na najmanje tri natjecanja kako bi dobila pozivnicu za ovaj ekskluzivni događaj, a o njegovoj reputaciji dodatno svjedoči i to što je čak 7.000 ulaznica bilo rasprodano unaprijed, i to po cijeni od nemalih 100 EUR.

 

Istra je tako imala priliku predstaviti se u najboljem svijetlu i približiti velikim potrošačima autohtonih proizvoda, svoju kvalitetnu i raskošnu kulinarsku i vinsku ponudu koja ju svrstava među najpoželjnije gastro destinacije u Europi. Prezentacija istarskih proizvoda odvijala se pod sloganom „Istra, odmor s pogledom“ i izuzetno nas veseli što je upravo ova izložba zabilježila veliki odaziv posjetitelja koji su pri tome pokazali popriličan interes za Istru i ono najbolje što ona može ponuditi u gastronomskom i enološkom smislu.

 

Za nas u vinariji Poletti sudjelovanje na Merano wine festivalu bilo je jedno predivno i nezaboravno iskustvo, kako iz poslovne perspektive, tako i iz one gurmanske, što ne čudi s obzirom na široku ponudu vina i raznih delicija iz okolnih zemalja poput Francuske, Slovenije, i naravno, domaćina Italije. Ovom prilikom zahvaljujemo se organizatoru Merano wine festivala na domaćinstvu, ali i Turističkoj zajednici Istarske Županije koja je uložila velike napore kako bi Istra postala dio ove fantastične promocijske priče na sjeveru Italije.

 

 

Ovo je priča koja se odvija na istom mjestu već 6 generacija. Nono Piero Bernobich, 1842. godine, od svog tasta Marca Dellamarne za 113 fiorina kupio je komad zemlje, na njemu sagradio kuću i osnovao obitelj. Zemlja i njezini plodovi,vinova loza i maslina, postali su im jedino bogatstvo i strast. Ljubav prema njima bila je jača od neizvjesnosti koju je život sa sobom nosio.

Zahvalni zbog tog nasljeđa nastavljamo istim putem dalje i utiremo nove staze budućim naraštajima.

 

Отправка формы…

На сервере произошла ошибка.

Форма получена.

Vino je od davnine dio nas. Taloži se u njemu povijest duga stoljeće i pol. U našim se podrumima proizvodi vino oplemenjeno tradicijom

Terra Rossa

Kontaktiraj nas

Obitelj Peter Poletti

Markovac 14,

52463 Višnjan, Hrvatska

+385 91 449 2510

© 2017 - d.istra