Okusi jeseni uz mlado maslinovo ulje Poletti

15.11.2017

Obitelj Poletti već dugi niz godina njeguje tradiciju kultiviranja maslinika na odličnim pozicijama Brajde i Stare Brajde, nedaleko od samog obiteljskog imanja, gdje se uzgajaju autohtone sorte Istarske Bjelice i Buže, ali i talijanska sorta Pendolino.

 

Sa zadnjim danima listopada, berbe su napokon privedene kraju, a razloga za zadovoljstvo itekako ima, unatoč tome što su ovogodišnji urodi masline bili su nešto skromniji nego prethodnih sezona. Sušni periodu uzrokovali su manju količinu plodova, no unatoč izostanku kvantitete, kvaliteta je i dalje neupitna, štoviše, može se reći kako je čak i na većoj razini nego što je to bilo ranije.

 

Iako ova godina nije pružila idealne vremenske uvjete, suša je isto tako uzrokovala daleko manju pojavu insekata pa stoga nije niti bilo potrebe za dodatnim tretiranjem nasada, što je u konačnici pozitivno utjecalo na kakvoću dobivenog maslinovog ulja.

 

Visokokvalitetno djevičansko maslinovo ulje Poletti dobiva se kupažama različitih sorti kako bi postigli najbolje karakteristike te onaj prepoznatljiv miris i arome. Krasi ga pomalo travnat i mekan, ali definitivno neodoljiv okus koji će zasigurno zadovoljiti nepca čak i onih najzahtjevnijih gurmana.

 

Djevičansko maslinovo ulje Poletti idealno je za pripremu tradicionalnih istarskih jela, kao i drugih specijaliteta i delicija, iz kojih uspijeva izvući i istaknuti ono najbolje.

 

 

Ovo je priča koja se odvija na istom mjestu već 6 generacija. Nono Piero Bernobich, 1842. godine, od svog tasta Marca Dellamarne za 113 fiorina kupio je komad zemlje, na njemu sagradio kuću i osnovao obitelj. Zemlja i njezini plodovi,vinova loza i maslina, postali su im jedino bogatstvo i strast. Ljubav prema njima bila je jača od neizvjesnosti koju je život sa sobom nosio.

Zahvalni zbog tog nasljeđa nastavljamo istim putem dalje i utiremo nove staze budućim naraštajima.

 

Отправка формы…

На сервере произошла ошибка.

Форма получена.

Vino je od davnine dio nas. Taloži se u njemu povijest duga stoljeće i pol. U našim se podrumima proizvodi vino oplemenjeno tradicijom

Terra Rossa

Kontaktiraj nas

Obitelj Peter Poletti

Markovac 14,

52463 Višnjan, Hrvatska

+385 91 449 2510

© 2017 - d.istra