Početak berbe u vinariji Poletti ponovo miriše na odličnu godinu i vrhunska vina

7.09.2018

S prvim danima rujna, kako to obično biva, počinju i prve berbe u vinogradima vinarije Poletti, a ove godine vrijeme je ponovno poslužilo, od dozrijevanja do ubiranja plodova napornog cjelogodišnjeg rada. Pomnim praćenjem kvalitete grozdova i količine sladora odabrali smo idealan trenutak za početak berbe od koje i ovoga puta očekujemo visok prinos, a potom i iznimnu kvalitetu vina.

 

 Berba je možda najzahtjevniji dio u cijelom procesu proizvodnje vina, no istovremeno i najugodniji. S jedne strane se staje na kraj iščekivanjima, a s druge pak imamo prigodu uživati u suncem okupanim rodnim vinogradima, u dobrom društvu i pri tome pažljivo primiti svaki grozd u ruke, odabrati one najbolje i u konačnici osigurati ljubiteljima naših vina besprijekornu kakvoću.

 

 Prva na red je došla autohtona istarska sorta Muškat Ruža od koje proizvodimo naše poznato Rossella vino, a potom i vrhunski Chardonnay, dok ostale sorte još uvijek čekaju nekoliko sunčanih dana kako bi postigle onu optimalnu zrelost i kako rujanski dani odmiču tako će se intenzivirati i njihova berba.

 

 Očekivanja su bila visoka, ali i ovoga puta imamo više nego dovoljno razloga za zadovoljstvo i uvjereni smo kako ovogodišnja berba ima potencijal iznjedriti još jednu seriju visokokvalitetnih vina na koje ćemo s ponosom staviti potpis naše obiteljske vinarije Poletti.

 

 

Ovo je priča koja se odvija na istom mjestu već 6 generacija. Nono Piero Bernobich, 1842. godine, od svog tasta Marca Dellamarne za 113 fiorina kupio je komad zemlje, na njemu sagradio kuću i osnovao obitelj. Zemlja i njezini plodovi,vinova loza i maslina, postali su im jedino bogatstvo i strast. Ljubav prema njima bila je jača od neizvjesnosti koju je život sa sobom nosio.

Zahvalni zbog tog nasljeđa nastavljamo istim putem dalje i utiremo nove staze budućim naraštajima.

 

Отправка формы…

На сервере произошла ошибка.

Форма получена.

Vino je od davnine dio nas. Taloži se u njemu povijest duga stoljeće i pol. U našim se podrumima proizvodi vino oplemenjeno tradicijom

Terra Rossa

Kontaktiraj nas

Obitelj Peter Poletti

Markovac 14,

52463 Višnjan, Hrvatska

+385 91 449 2510

© 2017 - d.istra