Poletti – vina oplemenjena bogatom obiteljskom tradicijom

20.07.2017

Piero Bernobich još je davne 1842. kupio zemljište od svog tasta, ondje sagradio kuću i počeo kultivirati vinograde, a danas na istom mjestu stoji moderna vinarija poznata po proizvodnji vrhunskih istarskih vina koju vodi njegov unuk, Peter Poletti.

Peter, po struci elektroničar, za vina i vinogradarstvo se zainteresirao nakon smrti oca Marija. S obzirom na to kako je tada radio kao turistički vodič, lako je spojio ogroman turistički potencijal Istre s kvalitetom vina koju može proizvesti na vinarskom imanju kojeg je naslijedio od oca.

Danas, 20 godina kasnije, posjed obitelji Poletti uključuje rodne vinograde i moderno opremljenu vinariju, ali i jedinstveno dizajniranu Villu Bellavista koja pruža gostima vrhunski smještaj i odmor, uz bogatu istarsku gastro-enološku ponudu. U obiteljski agro-turistički posao su uključeni svi članovi od Petera, njegove supruge Loredane koja se bavi elitnim turizmom, do sina Mattea i blizanki Glorije i Grazie koji uz školovanje uspiju pronaći vremena kako bi pomogli roditeljima i zajedničkim snagama zadržali status ponajboljih istarskih vinara.

Peter Poletti šesta je generacija koja se bavi proizvodnjom vrhunskih vina, a postoje dobre naznake

kako će se ova vinarska tradicija i dobra obiteljska priča prenijeti i na sedmu generaciju.

Ovo je priča koja se odvija na istom mjestu već 6 generacija. Nono Piero Bernobich, 1842. godine, od svog tasta Marca Dellamarne za 113 fiorina kupio je komad zemlje, na njemu sagradio kuću i osnovao obitelj. Zemlja i njezini plodovi,vinova loza i maslina, postali su im jedino bogatstvo i strast. Ljubav prema njima bila je jača od neizvjesnosti koju je život sa sobom nosio.

Zahvalni zbog tog nasljeđa nastavljamo istim putem dalje i utiremo nove staze budućim naraštajima.

 

Отправка формы…

На сервере произошла ошибка.

Форма получена.

Vino je od davnine dio nas. Taloži se u njemu povijest duga stoljeće i pol. U našim se podrumima proizvodi vino oplemenjeno tradicijom

Terra Rossa

Kontaktiraj nas

Obitelj Peter Poletti

Markovac 14,

52463 Višnjan, Hrvatska

+385 91 449 2510

© 2017 - d.istra