Pripreme za početak berbe u punom jeku

22.08.2017

Na posjedu obiteljske vinarije Poletti krenule su pripreme za ubiranje prvih grozdova s vinograda na kojima se i ove godine očekuju visoki prinosi kvalitetnog grožđa. Muškat, sorta koja se ubraja među najstarije na svijetu, uskoro će doseći vrhunac zrenja, stoga je važno da sve bude unaprijed spremno za berbu kako bi se s najvećom pažnjom mogli posvetiti samo grožđu, a potom i proizvodnji vrhunskih vinskih kapljica.

Pripreme  uključuju  čišćenje i priređivanje   tehničkih

stvari koje su nužne pri berbi poput bačvi, muljača, hladnjaka, raznih posuda te strojeva koji se kasnije koriste za preradu grožđa. Uz obavljanje rutinskih priprema važno je i pomno isplanirati svaki korak berbe kako bi grozdovi u što kraćem roku prešli iz ruku naših vrijednih berača do vinarije gdje će se odmah krenuti s obradom.

 

Planiranje uključuje osiguravanje dovoljnog broja berača, konstantno praćenje meteoroloških prilika i provođenje testiranja grožđa kako bismo na kraju dobili urod visoke kvalitete, bogat šećerima, sačuvanih aroma i bez oštećenja.

 

U obiteljskoj vinariji Poletti s nestrpljenjem iščekujemo početak ovogodišnje berbe koja će, nadamo se, i ove godine polučiti sjajne rezultate, odnosno u konačnici iznjedriti novu seriju vrhunskih Poletti vina.

 

Ovo je priča koja se odvija na istom mjestu već 6 generacija. Nono Piero Bernobich, 1842. godine, od svog tasta Marca Dellamarne za 113 fiorina kupio je komad zemlje, na njemu sagradio kuću i osnovao obitelj. Zemlja i njezini plodovi,vinova loza i maslina, postali su im jedino bogatstvo i strast. Ljubav prema njima bila je jača od neizvjesnosti koju je život sa sobom nosio.

Zahvalni zbog tog nasljeđa nastavljamo istim putem dalje i utiremo nove staze budućim naraštajima.

 

Отправка формы…

На сервере произошла ошибка.

Форма получена.

Vino je od davnine dio nas. Taloži se u njemu povijest duga stoljeće i pol. U našim se podrumima proizvodi vino oplemenjeno tradicijom

Terra Rossa

Kontaktiraj nas

Obitelj Peter Poletti

Markovac 14,

52463 Višnjan, Hrvatska

+385 91 449 2510

© 2017 - d.istra