Proljeće u vinariji i taverni Poletti

23.03.2018

Malo što može učiniti ispratiti hladne zimske dane na počinak i napraviti savršenu uvertiru u vesele proljetne radosti kao čaša kvalitetnog i pomno odabranog vina. Ovdje u vinariji Poletti također se veselimo proljeću i trenutku kada će priroda ponovno pružiti svu svoju raskoš, a svim ljubiteljima dobrih vinskih kapljica preporučujemo odabir vrhunskih vinskih etiketa iz našeg podruma koje će vam zasigurno dočarati prve dane proljeća tako da će vaša osjetila to iz prve ruke osjetiti.

 

Vino nije samo užitak za nepce, ono stimulira gotovo sva naša osjetila, pa tako omogućuje da mirisom, okusom, pa čak i pogledom na sadržaj čaše s nožicom, potaknemo ona pozitivna sjećanja. Na oko bistra i sjajna Malvazija oduševit će vas svojom svježinom i cvjetno-voćnim notama, sličan dojam ostavit će i Chardonnay, dominantni Teran razbudit će vas iz zimskog sna i svojim ljubičastim refleksijama približiti prve ljubičice i prije nego ih vidite u vrtu, Merlot će vas na nosu podsjetiti na prve maline, a Muškat Ruža, osim što će se složiti dobro s proljetnim voćnim desertima, mirisom će dočarati ruže i jagode.

 

Uživajte u dolasku proljeća uz vrhunska vina obiteljske vinarije Poletti, bilo odmarajući u naslonjaču, družeći se s ekipom ili uz romantičnu večeru s voljenom osobom. Ako se pak odlučite za posjet našoj taverni i degustacijski obilazak, osim stručnog vodiča i ljubaznog osoblja, dočekat će vas i domaća maslinova ulja te tradicionalni istarski proizvodi u kojima ćete zasigurno uživati.

 

Dobro došli, dobar vam tek i živjeli!

 

 

 

 

Ovo je priča koja se odvija na istom mjestu već 6 generacija. Nono Piero Bernobich, 1842. godine, od svog tasta Marca Dellamarne za 113 fiorina kupio je komad zemlje, na njemu sagradio kuću i osnovao obitelj. Zemlja i njezini plodovi,vinova loza i maslina, postali su im jedino bogatstvo i strast. Ljubav prema njima bila je jača od neizvjesnosti koju je život sa sobom nosio.

Zahvalni zbog tog nasljeđa nastavljamo istim putem dalje i utiremo nove staze budućim naraštajima.

 

Отправка формы…

На сервере произошла ошибка.

Форма получена.

Vino je od davnine dio nas. Taloži se u njemu povijest duga stoljeće i pol. U našim se podrumima proizvodi vino oplemenjeno tradicijom

Terra Rossa

Kontaktiraj nas

Obitelj Peter Poletti

Markovac 14,

52463 Višnjan, Hrvatska

+385 91 449 2510

© 2017 - d.istra