Rossella Poletti - vino idealno za uživanje u ljetnim trenucima

16.07.2018

Malo što može upotpuniti idilu ljetnog opuštanja na terasi ili pak uživanja u vrhunskom desertu kao pomno odabrana vinska kapljica, stoga vam predstavljamo Muškat Ružu Rossella iz podruma naše obiteljske vinarije Poletti.

 

Vinogradi ove autohtone istarske sorte zasađeni su na odličnoj poziciji Rogovići odakle dobivamo skroman prinos, ali zato iznimnu kvalitetu grožđa, od koje pak proizvodimo Rossella vino jedinstvenih karakteristika. Riječ je o suhom, ali izrazito aromatičnom vinu čija će vas atraktivna žarko crvena boja osvojiti već na daljinu, a kada ga približite osjetilima iskusit ćete ugodan miris ruže, jagoda i malina te raskošan spektar okusa specifičnog za muškatnu sortu. Ovo vino karakterizira i nešto veći postotak alkohola, između 14 i 15 %, no unatoč tome ono zadržava onu traženu svježinu i pitkost, što ga čini idealnim za ljetno opuštanje.

 

Kada je u pitanju gastro preporuka, Rossella Poletti odlično će parirati glavnim jelima poput škampa, tuna steaka, lososa, paštete od guščje jetre, ali i raznim slasticama, osobito onim s bademima. S jedne strane toliko moćno i snažno, a s druge pak nježno i zavodljivo, lako će se prilagoditi raznim gurmanskim zalogajima.

 

 

 

Ovo je priča koja se odvija na istom mjestu već 6 generacija. Nono Piero Bernobich, 1842. godine, od svog tasta Marca Dellamarne za 113 fiorina kupio je komad zemlje, na njemu sagradio kuću i osnovao obitelj. Zemlja i njezini plodovi,vinova loza i maslina, postali su im jedino bogatstvo i strast. Ljubav prema njima bila je jača od neizvjesnosti koju je život sa sobom nosio.

Zahvalni zbog tog nasljeđa nastavljamo istim putem dalje i utiremo nove staze budućim naraštajima.

 

Отправка формы…

На сервере произошла ошибка.

Форма получена.

Vino je od davnine dio nas. Taloži se u njemu povijest duga stoljeće i pol. U našim se podrumima proizvodi vino oplemenjeno tradicijom

Terra Rossa

Kontaktiraj nas

Obitelj Peter Poletti

Markovac 14,

52463 Višnjan, Hrvatska

+385 91 449 2510

© 2017 - d.istra