Rossella Poletti predstavljena na "Večeri talijanske kuhinje i istarskih vina"

24.05.2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prošloga četvrtka, u restoranu zagrebačkog hotela Le Premier održana je "Večer talijanske kuhinje i istarskih vina" koju je organizirala Zajednica Talijana u Zagrebu u suradnji s udrugom Vinoljupci i Veleposlanstvom Republike Italije. Tom prigodom uz vrhunske specijalitete tradicionalne talijanske gastronomije prezentirana su i vrhunska vina nekoliko renomiranih istarskih vinarskih kuća.

 

Večeru u pet sljedova osmislio je chef restorana Stefano Cossatini, a svaki od sljedova savršeno je sljubljen s jednim od visokokvalitetnih istarskih vina. Obiteljska vinarija Poletti ovom je prilikom predstavila Rossellu, vino koje se proizvodi od autohtone istarske sorte muškat i koje odlikuje ugodna kiselina, izuzetna pitkost i miris koji podsjeća na ruže i maline. Ovo vino karakteriziraju i nešto viši postoci alkohola, a obično se poslužuje uz voćne salate i deserte te uz suhe kekse.

 

Ovo događanje zamišljeno je s ciljem da približi Zagrebu renomiranu talijansku gastronomiju, ali i dodatno istakne povezanost Italije i Hrvatske, kako u enogastronomskom tako i u kulturološkom i socijalnom smislu. Tijekom večere uzvanicima su se predstavili istarski vinari Elvis Visintin (vinarija Capo), Moreno Degrassi, Franco Cattunar, Nikola Benvenutti i Peter Poleti – svi redom talijanskog porijekla, a večeri su nazočili i brojni ugledni uzvanici kao što su talijanski veleposlanik Nj.E. g. Adriano Chiodi Cianfrani, saborski zastupnik Nj. E. g. Furio Radin, savjetnik predsjednika za vanjsku politiku g, Dario Mihelin te brojna druga izaslanstva i veleposlanici iz raznih zemalja.

 

Gosti su tako mogli uživati u vrhunskim zalogajima talijanske kuhinje, vrhunskim istarskim vinima, ali i ugodnom ambijentu za kojeg se pobrinuo i poznati pijanist Damir Vlašić. Iznimno smo ponosni što je Rossella vino naše obiteljske vinarije Poletti imalo priliku upotpuniti ovo jedinstveno eno-gastro iskustvo, ali i što su organizatori, ali u konačnici i sami gosti, prepoznali kvalitetu vina koja stoji iza potpisa vinarije Poletti.

 

 

 

Ovo je priča koja se odvija na istom mjestu već 6 generacija. Nono Piero Bernobich, 1842. godine, od svog tasta Marca Dellamarne za 113 fiorina kupio je komad zemlje, na njemu sagradio kuću i osnovao obitelj. Zemlja i njezini plodovi,vinova loza i maslina, postali su im jedino bogatstvo i strast. Ljubav prema njima bila je jača od neizvjesnosti koju je život sa sobom nosio.

Zahvalni zbog tog nasljeđa nastavljamo istim putem dalje i utiremo nove staze budućim naraštajima.

 

Отправка формы…

На сервере произошла ошибка.

Форма получена.

Vino je od davnine dio nas. Taloži se u njemu povijest duga stoljeće i pol. U našim se podrumima proizvodi vino oplemenjeno tradicijom

Terra Rossa

Kontaktiraj nas

Obitelj Peter Poletti

Markovac 14,

52463 Višnjan, Hrvatska

+385 91 449 2510

© 2017 - d.istra