S nestrpljenjem se očekuje početak nove berbe

05.09.2017

Obitelj Poletti svu svoju snagu i pažnju usmjerila je sada ka novoj berbi od koje se ponovno očekuju odlični prinosi i u konačnici visokokvalitetna vina. Ovaj dio godine je svakako najzahtjevniji s obzirom na to kako je vrijeme od presudne važnosti počevši od pravovremenog planiranja berbe i meteoroloških prilika do relativno kratkog roka u kojem grozdove treba skinuti s trsa i potom brzo obraditi kako bismo izvukli ono najbolje iz grožđa.

 

Iako je ovo sasvim sigurno najnaporniji dio vinarske godine, istovremeno je riječ o slatkim brigama, odnosno iščekivanju prvih ubranih grozdova i prognoziranju karakteristika budućih mladih vina. Ovdje u vinariji Poletti, na svaku novu berbu gledamo kao na novu priliku za podizanje standarda naših vina kako bismo uvijek mogli u korak pratiti sve moderne vinske trendove, zadržavajući pri tome istarske vinske tradicije i običaje.

 

Ovogodišnje nestabilno vrijeme znatno će utjecati na početak berbe malvazije, no ne toliko i na kvalitetu samog grožđa. Iako je gotovo pitanje dana kada će se krenuti u berbu, još uvijek je potrebno nekoliko sunčanih dana kako bi grozdovi postigli optimalnu slatkoću.

 

Neovisno o tome kvaliteta ovogodišnjeg uroda je odlična i pružit će savršen temelj za proizvodnu nove serije jedinstvenih Poletti vina koja već godinama ugađaju nepcima najzahtjevnijih vinskih entuzijasta.

 

 

 

Ovo je priča koja se odvija na istom mjestu već 6 generacija. Nono Piero Bernobich, 1842. godine, od svog tasta Marca Dellamarne za 113 fiorina kupio je komad zemlje, na njemu sagradio kuću i osnovao obitelj. Zemlja i njezini plodovi,vinova loza i maslina, postali su im jedino bogatstvo i strast. Ljubav prema njima bila je jača od neizvjesnosti koju je život sa sobom nosio.

Zahvalni zbog tog nasljeđa nastavljamo istim putem dalje i utiremo nove staze budućim naraštajima.

 

Отправка формы…

На сервере произошла ошибка.

Форма получена.

Vino je od davnine dio nas. Taloži se u njemu povijest duga stoljeće i pol. U našim se podrumima proizvodi vino oplemenjeno tradicijom

Terra Rossa

Kontaktiraj nas

Obitelj Peter Poletti

Markovac 14,

52463 Višnjan, Hrvatska

+385 91 449 2510

© 2017 - d.istra