Sufinancirano sredstvima Europske unije

20.10.2017

OPG Poletti Loredana je u sklopu Mjere M04, Podmjere 4.1. "Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva", operacije 4.1.1. "Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava" prijavilo projekt odnosno ulaganje u dugoročnu poljoprivrednu mehanizaciju s ciljem povećanja kvalitete i količine krajnjeg proizvoda-vina. Projekt je odobren od strane Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u prosincu 2016. godine.

 

Sukladno Odluci o dodjeli sredstava, ukupna vrijednost projekta iznosi 370.654,04 kn od čega se 153.893,65 kn financira iz vlastitih sredstava, 184.246,33 kn iz proračuna EU te 32.514,06 kn iz proračuna Republike Hrvatske.

 

Proizvodnja za tržište i ostvarenje gospodarske profitabilnosti, temeljni su ciljevi poslovanja OPG-a. Ostvarenje tih ciljeva nužno prati i intenzivna investicijska aktivnost za unapređenje i poboljšanje uvjeta za poljoprivrednu proizvodnju i korištenje svih raspoloživih resursa za koje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo posjeduje komparativne prednosti. Novim ulaganjem omogućava se veći intenzitet proizvodnje, odnosno postizanje veće ekonomičnosti i rentabilnosti poslovanja.

 

 

 

 

Ovo je priča koja se odvija na istom mjestu već 6 generacija. Nono Piero Bernobich, 1842. godine, od svog tasta Marca Dellamarne za 113 fiorina kupio je komad zemlje, na njemu sagradio kuću i osnovao obitelj. Zemlja i njezini plodovi,vinova loza i maslina, postali su im jedino bogatstvo i strast. Ljubav prema njima bila je jača od neizvjesnosti koju je život sa sobom nosio.

Zahvalni zbog tog nasljeđa nastavljamo istim putem dalje i utiremo nove staze budućim naraštajima.

 

Отправка формы…

На сервере произошла ошибка.

Форма получена.

Vino je od davnine dio nas. Taloži se u njemu povijest duga stoljeće i pol. U našim se podrumima proizvodi vino oplemenjeno tradicijom

Terra Rossa

Kontaktiraj nas

Obitelj Peter Poletti

Markovac 14,

52463 Višnjan, Hrvatska

+385 91 449 2510

© 2017 - d.istra