Teran Poletti pruža jedan poseban doživljaj Istre

20.10.2017

Trsovi stare autohtone istarske sorte terana, zasađeni i kultivirani još od 1982. godine na položaju Vala, svake godine iznova iznenade bogatim i kvalitetnim urodom. Biraju se samo najbolji grozdovi ovog grožđa biraju se kako bi od njega proizveli Teran Poletti, vino odličnih karakteristika.

 

Mlado Teran Poletti vino prepoznatljivo je po tamno crvenoj rubin boji koja reflektira oku ugodne ljubičaste nijanse, a vinom dominiraju arome crvenog voća, osobito amarene. Proces proizvodnje uključuje maceraciju od najmanje 15 dana, a potom slijedi najmanje 12 mjeseci dozrijevanja u velikim hrastovim bačvama, čime vino gubi na trpkosti te dobiva jedan pun i zaokružen okus koji pak pruža ugodan finiš.

 

Teran Poletti svojom će aromatičnošću, smirenim kiselinama i ugodnom svježinom zasigurno osvojiti sve zaljubljenike u crvena vina, a odlično će se sljubiti s raznim istarskim specijalitetima i delicijama poput pršuta, pikantnih kobasica, ombola te ostalih jela od mesa i divljači.

 

Ovdje u obiteljskoj vinariji Poletti svaku novu berbu vidimo kao priliku da podignemo standarde proizvodnje, kako bismo omogućili našim kupcima i gostima jedinstven doživljaj uživanja u najboljim istarskim vinima. Odaberite vrhunski Teran Poletti i prepustite se čarima posebnih aroma i okusa pomalo i netipičnih, ali izrazito pitkih i ugodnih za teran sortu.

 

 

 

Ovo je priča koja se odvija na istom mjestu već 6 generacija. Nono Piero Bernobich, 1842. godine, od svog tasta Marca Dellamarne za 113 fiorina kupio je komad zemlje, na njemu sagradio kuću i osnovao obitelj. Zemlja i njezini plodovi,vinova loza i maslina, postali su im jedino bogatstvo i strast. Ljubav prema njima bila je jača od neizvjesnosti koju je život sa sobom nosio.

Zahvalni zbog tog nasljeđa nastavljamo istim putem dalje i utiremo nove staze budućim naraštajima.

 

Отправка формы…

На сервере произошла ошибка.

Форма получена.

Vino je od davnine dio nas. Taloži se u njemu povijest duga stoljeće i pol. U našim se podrumima proizvodi vino oplemenjeno tradicijom

Terra Rossa

Kontaktiraj nas

Obitelj Peter Poletti

Markovac 14,

52463 Višnjan, Hrvatska

+385 91 449 2510

© 2017 - d.istra