Vinarija Poletti među odabranim društvom koje će predstavljati Istru na Merano Wine Festivalu

09.11.2017

Ove godine, od 10. do 14. studenoga, suradnjom Turističke zajednice Istarske Županije i organizatora, agencije Gourmet's International, po prvi puta će se na prestižnom „Merano Wine Festivalu“ naći jedna ovako bogata prezentacija istarskih proizvoda – vina, maslinovog ulja i piva, a koja uključuje čak dvadesetak proizvođača iz Istre.

 

Svoju pozivnicu na ovaj važan događaj dobila je i vinarija Poletti, koja se tako našla u odabranom društvu istarskih proizvođača koji će imati priliku upoznati tamošnju publiku s jedinstvenom enološko-gastronomskom ponudom Istre.

 

Kvaliteta istarskih proizvoda je neupitna, a dokazuju to brojne nagrade i priznanja, od najbolje maslinarske regije u svijetu do svrstavanja u samu svjetsku kremu kada su u pitanju vina. Istarska regija svoju reputaciju jedne od najpoželjnijih gourmet destinacija gradi upravo na tim domaćim, često nagrađivanim proizvodima, stoga su ovakvi festivali i stručni forumi odlična platforma za predstavljanje Istre općenito, kao jednog snažnog brenda, ujedinjenog oko kvalitete svojih originalnih proizvoda.

 

Merano Wine Festival poseban je po tome što nadilazi okvire samog izlaganja i degustacija vina za masovnu publiku, pa tako uz potrošače, okuplja i razne stručnjake, professional buyere, uvoznike, opinion leadere, hotelijere i ugostitelje koji posjećuju festival iz poslovnih razloga. Bit će to stoga odlična prilika za istarske vinare, maslinare i pivare da promoviraju svoj brend pred poduzetnicima i ekspertima koji dolaze iz svih krajeva svijeta, osobito pred onima koji dolaze iz njemačkog i talijanskog govornog područja, a koji su već upoznati i izrazito cijene kvalitetu domaćih istarskih proizvoda.

 

Želja za novim iskustvima i više je nego dovoljan razlog za radosno iščekivanje festivala, no potraga za savršenstvom i specijalizacijom koju je Helmuth Köcher, začetnik festivala, postavio kao primarni cilj čini cjelokupno iskustvo još posebnijim.

 

 

Ovo je priča koja se odvija na istom mjestu već 6 generacija. Nono Piero Bernobich, 1842. godine, od svog tasta Marca Dellamarne za 113 fiorina kupio je komad zemlje, na njemu sagradio kuću i osnovao obitelj. Zemlja i njezini plodovi,vinova loza i maslina, postali su im jedino bogatstvo i strast. Ljubav prema njima bila je jača od neizvjesnosti koju je život sa sobom nosio.

Zahvalni zbog tog nasljeđa nastavljamo istim putem dalje i utiremo nove staze budućim naraštajima.

 

Отправка формы…

На сервере произошла ошибка.

Форма получена.

Vino je od davnine dio nas. Taloži se u njemu povijest duga stoljeće i pol. U našim se podrumima proizvodi vino oplemenjeno tradicijom

Terra Rossa

Kontaktiraj nas

Obitelj Peter Poletti

Markovac 14,

52463 Višnjan, Hrvatska

+385 91 449 2510

© 2017 - d.istra